Stabileste Coeficientii Stoechiometrici Ai Urmatoarelor Reactii Chimice


Stabileste Coeficientii Stoechiometrici Ai Urmatoarelor Reactii Chimice. Deci, 1 atom de sodiu + 2 atomi de oxigen rezulta 2 atomi Na2O. SI stabilesti coeficientii astfel incat suma maselor atomilor de reactanti, sa fie egala cu. Stabilește coeficienți stroechiometrici ai următoarelor reacții chimice: a) oxid de carbon+apa->hidroxid de sodiu. b) sulfat de fier(ll) +hidroxid de potasiu ->sulfat de.



tag.

Stabilirea coeficienților stoechiometrici pentru reacțiile chimice reprezintă un subiect important în chimia inorganica. Acesti coeficienti pot fi determinati prin analiza structurii moleculelor, cantitatilor folosite in reactie si prin folosirea unor echilibre chimice.

Prima reacție chimică pe care o vom analiza este H2 + O2 --> H2O. Numărul de atomi de hidrogen și oxigen este același în ambele laturi ale echilibrului chimic, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 1:1.

A doua reacție chimică pe care o vom analiza este CH4 + 2O2 --> CO2 + 2H2O. Acest echilibru chimic implică 4 atomi de carbon, 8 atomi de oxigen și 10 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 1:2:4:8.

A treia reacție chimică pe care o vom analiza este 4NH3 + 5O2 --> 4NO + 6H2O. Acest echilibru chimic implică 4 atomi de azot, 20 atomi de oxigen și 20 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 4:5:4:20.

A patra reacție chimică pe care o vom analiza este C3H8 + 5O2 --> 3CO2 + 4H2O. Acest echilibru chimic implică 3 atomi de carbon, 24 atomi de oxigen și 16 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 1:5:3:24.

A cincea reacție chimică pe care o vom analiza este 2C2H2 + 5O2 --> 4CO2 + 2H2O. Acest echilibru chimic implică 8 atomi de carbon, 20 atomi de oxigen și 4 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 2:5:8:20.

A șasea reacție chimică pe care o vom analiza este C6H12O6 + 6O2 --> 6CO2 + 6H2O. Acest echilibru chimic implică 12 atomi de carbon, 36 atomi de oxigen și 12 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 1:6:12:36.

A șaptea reacție chimică pe care o vom analiza este Na2CO3 + 2HCl --> 2NaCl + CO2 + H2O. Acest echilibru chimic implică 2 atomi de sodiu, 1 atom de carbon, 8 atomi de oxigen și 4 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 2:2:1:8.

A opta reacție chimică pe care o vom analiza este CH4 + 2O2 --> CO2 + 2H2O. Acest echilibru chimic implică 4 atomi de carbon, 8 atomi de oxigen și 10 atomi de hidrogen, astfel că coeficienții stoechiometrici pentru această reacție vor fi 1:2:4:8.



Cum se scrie o ecuație chimică





fizichim.ro - Fizica și Chimia pe înțelesul tuturor!


Această metodă de stabilire a coeficienţilor stoechiometrici se numeşte metoda redox şi se bazează pe faptul că, într-o reacţie redox, numărul electronilor primiţi trebuie să fie egal. Stabilește coeficienții stoechiometrici în ecuațiile chimice: a) azot + hidrogen → amoniac; b) clorat de potasiu → clorură de potasiu + oxigen; c) aluminiu + oxigen → oxid de., Stabileste Coeficientii Stoechiometrici Ai Urmatoarelor Reactii Chimice.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Load comments

0 Comments