Lista Oficială A Mijloacelor De Măsurare Supuse Controlului Metrologic Legal


Lista Oficială A Mijloacelor De Măsurare Supuse Controlului Metrologic Legal. măsurare supuse controlului metrologic legal - tabelul, modalităţile de control metrologic legal aplicabile acestora, precum şi intervalele maxime admise între două. b) persoanelor juridice - care pot fi laboratoare de metrologie sau entități care includ astfel de laboratoare; în acest caz autorizațiile sunt documente prin care BRML deleagă, în.



Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEA) a publicat recent Lista Oficială a Mijloacelor de Măsurare Supuse Controlului Metrologic Legal (LOM). Lista conține o varietate de aparate de măsurare, inclusiv metode de cantarire, volum, temperatură, presiune, debit, putere si energie, precum și alte măsurători.

De asemenea, LOM cuprinde măsuri pentru a asigura conformitatea cu standardele de măsurare și verificarea periodică a mijloacelor de măsurare. Toate aceste dispoziții sunt stabilite în conformitate cu Directiva 2004/22/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind mijloacele de măsurare.

Potrivit acestei Directive, fiecare mijloc de măsurare trebuie să fie verificat în mod regulat pentru a se asigura că performanța acestuia se încadrează în limitele de eroare acceptabile. Pentru a face acest lucru, MEEA publică lista de verificări periodice recomandate pentru fiecare mijloc de măsurare.

În plus, printr-o hotărâre a Guvernului României, Lista Oficială a Mijloacelor de Măsurare Supuse Controlului Metrologic Legal a fost completată. Lista conține acum peste 150 de instrumente de măsurare, inclusiv echipamente de măsurare a presiunii, temperaturii, debitului, energiei și puterii precum și alte măsurători.

În acest sens, MEEA a cerut tuturor operatorilor economici care utilizează mijloace de măsurare să verifice periodic dacă mijloacele de măsurare sunt în conformitate cu prevederile legale. Acest lucru va ajuta la asigurarea conformității produselor cu reglementările de măsurare și la prevenirea fraudelor metrologice.

Lista Oficială a Mijloacelor de Măsurare Supuse Controlului Metrologic Legal poate fi accesată pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Cu o listă atât de extinsă, operatorii economici se pot baza pe instrumentele de măsurare de înaltă calitate pentru a asigura conformitatea produselor cu reglementările de măsurare.



Types Of Errors In Measurement | Basic Concept | Electrical And Electronics Measurement





In this video, we are going to discuss the various types of errors that occur during measurement. Check out the videos in the playlists below (updated regularly): Sensors, Transducers and Instrumentation : youtube.com/playlist?list=PLVsrfTSlZ_40qYhVeqtLiNhnQ_40IfOyM Computer Networking and Data Communication : youtube.com/playlist?list=PLVsrfTSlZ_41sVuPKkqkJhScuGLSXD3OX Communication Systems : ...


1. Lista oficială a mijloacelor de măsurare şi a măsurărilor supuse controlului metrologic legal (în continuare – Lista oficială) stabileşte, în conformitate cu prevederile. Mijloacele de mãsurare supuse controlului metrologic legal, precum şi mãsurãrile de interes public concrete în care se utilizeazã acestea sunt definite în., Lista Oficială A Mijloacelor De Măsurare Supuse Controlului Metrologic Legal.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Load comments

0 Comments