Despartiti In Propozitii Frazele Si Indicati Felul Acestora Dupa Inteles


Despartiti In Propozitii Frazele Si Indicati Felul Acestora Dupa Inteles. Despartiti in propozitii frazele urmatoare si indicati felul acestora: a),,Daca nu as fi decis odata pentru totdeauna sa-mi sanctionez prostiile,as rupe foaia,dar,a tine un jurnal. Despartiti in propozitii frazele si precizati felul lor: - 22272. Narcisaaaa Narcisaaaa 23.02.2014 Limba română Gimnaziu (Clasele V-VIII) a fost răspuns • verificat. Despărțiți În Propoziții Frazele Și Indicați Felul Propozițiilor. 89 dintre utilizatori au căutat acest răspuns la această temă luna trecută și 59 o fac acum, hai să-ți.



Propozitiile pot fi impartite in mai multe feluri in functie de intelesul lor. Una dintre cele mai importante modalitati de impartire a propozitiilor este impartirea in propozitii principale si propozitii subordonate.

Propozitiile principale sunt acele propozitii care poarta un inteles complet si pot sta si singure. Ele pot fi simple sau compuse, in functie de numarul de subiecti si predicati pe care le contin. Exemple de propozitii principale simple sunt: "Ea merge acasa" sau "Ea mananca o banana".

Propozitiile subordonate sunt acele propozitii care nu poarta un inteles complet si care au nevoie de o propozitie principala pentru a se intelege. Acestea pot fi subordonate circumstantiale, subordonate subiect-predicat, subordonate adjectivale si subordonate adverbiale. Exemple de subordonate circumstantiale sunt: "Cand a venit ea acasa" sau "Dupa ce a terminat de mancat".

De asemenea, exista si propozitii interogative. Acestea sunt propozitii care sunt folosite pentru a cere informatii si pot fi simple sau compuse. Exemple de propozitii interogative simple sunt: "Ce face ea?" sau "Unde merge ea?".

In plus, exista si propozitii exclamative. Acestea sunt acele propozitii care sunt folosite pentru a exprima o emotie sau o exclamatie si pot fi simple sau compuse. Exemple de propozitii exclamative simple sunt: "Bravo!" sau "Uau!".

In plus, o alta importanta modalitate de impartire a propozitiilor este impartirea lor in propozitii de dependenta si propozitii independente. Propozitiile de dependenta sunt acele propozitii care au nevoie de alte propozitii pentru a se intelege. Exemple de propozitii de dependenta sunt propozitiile subordonate. Propozitiile independente sunt acele propozitii care pot sta si singure si care poarta un inteles complet. Exemple de propozitii independente sunt propozitiile principale simple sau compuse.

In concluzie, propozitiile pot fi impartite in mai multe feluri in functie de intelesul lor. Propozitiile pot fi impartite in propozitii principale si subordonate, propozitii interogative, propozitii exclamative si propozitii de dependenta si propozitii independente.

Cu ajutorul acestei informatii, speram sa va putem ajuta sa intelegeti mai bine structura si intelesul propozitiilor.




Subliniati predicatele din frazele de mai jos si indicati felul acestora: incercuiti elemetele de relatie , despartiti frazele in propozitii si indicati felul acestora.Daca vei r... 5.. home-work.ro - despartiti in propoziti frazele si indicati felul acestora dupa inteles, Despartiti In Propozitii Frazele Si Indicati Felul Acestora Dupa Inteles.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Load comments

0 Comments