Subliniază Substantivele în Cazul Acuzativ Din Propozițiile De Mai Jos


Subliniază Substantivele în Cazul Acuzativ Din Propozițiile De Mai Jos. 1. Subliniază substantivele în cazul acuzativ din prpozitiile de mai jos. a. Văd un peisaj feeric. b. Mă gândesc la un pastel învăţat. c. Aş vrea o sanie nouă. d.. sublineaza cu o linie adjectivle propriu zise si cu doua lini din verbe la participiu din textul de mai jos Alcătuiți fraze în care adverbele relative unde,cum, când. substantive în dativ: a) premianților. b) colegului. c) prietenei . d) poeziei. e) nepotului. f) prietenilor. g) băiatului. h) muzicii. 2. Subst în nominativ:directorul=.



Propozițiile de mai jos conțin cazul acuzativ, ceea ce înseamnă că unul dintre substantivele din propoziție este subliniat. Pentru a sublinia un substantive în cazul acuzativ, trebuie să știți câteva reguli de bază despre această formă de gramatică a limbii române.

În primul rând, cazul acuzativ este folosit pentru a arăta că un obiect sau persoană este direct implicată în acțiunea descrisă de o propoziție. De exemplu, propoziția "Mama mă adoră" utilizează cazul acuzativ pentru a sublinia "eu" ca obiect al acțiunii. Acest lucru înseamnă că "eu" sunt persoana care primește acțiunea, adică este adorată de mama. Din această propoziție, "eu" este subliniat în cazul acuzativ.

În plus, cazul acuzativ se folosește pentru a sublinia obiectele directe ale verbelor. Așadar, în propoziția "Ion cântă la chitară", "chitară" este subliniată în cazul acuzativ, pentru că este obiectul direct al verbului "cânta". Acest lucru arată că chitara este cea care primește acțiunea, adică este cântată de Ion.

De asemenea, unele substantive au o formă specială în cazul acuzativ. Aceste substantive sunt cunoscute sub numele de substantive comune și se referă la cuvinte precum "femeie", "copil" și "părinte". De exemplu, în propoziția "Părintele mă respectă", "părintele" este subliniat în cazul acuzativ. Acest lucru se datorează faptului că substantivele comune se schimbă în cazul acuzativ, astfel încât să devină "părinte" în loc de "părinți".

De asemenea, cazul acuzativ se folosește pentru a sublinia conlocutorii unei propoziții, adică persoana sau obiectul către care se adresează acțiunea. De exemplu, în propoziția "Eu îi spun lui Ion", "Ion" este subliniat în cazul acuzativ, deoarece este subiectul către care se adresează acțiunea. Acest lucru se datorează faptului că acțiunea este îndreptată direct către el.

În plus, cazul acuzativ se folosește și pentru a sublinia persoanele la care se face referire într-o propoziție. De exemplu, în propoziția "Maria și-a luat sora", "sora" este subliniată în cazul acuzativ. Acest lucru se datorează faptului că persoana la care se face referire este direct implicată în acțiunea descrisă de propoziție.

În concluzie, sublinierea substantivului în cazul acuzativ din propozițiile de mai sus poate fi realizată prin cunoașterea câtorva reguli de bază despre această formă de gramatică a limbii române. Aceste reguli includ sublinierea obiectelor directe ale verbelor, a conlocutorilor și a persoanelor la care se face referire într-o propoziție, precum și sublinierea substantivelor comune.



Cazurile și funcțiile sintactice ale substantivului (clasa a VI-a)





Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii: youtube.com/channel/UCBTTy8_1S-uGZysa9SIyvYQ/join Cursul pentru Evaluarea Națională: cursuri.voxvalachorum.ro/cursul-pentru-evaluarea-nationala/


A) Substantivul in dativ este Petre, iar inaintea lui este pronumele personal lui. b) Substantivul in dativ este Carmen, iar inaintea lui este pronumele personal lui. c). Subliniază substantivele în cazul nominativ din textul mai jos. Zgomotoşii copii au ieşit la joacă. Băieții au fost inițiatorii bătăii cu bulgări. Fata cu fular este sora mai., Subliniază Substantivele în Cazul Acuzativ Din Propozițiile De Mai Jos.

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Load comments

0 Comments